Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mesevári Ősz

 
   
Tamás Mária: Rövid nap, hosszú éj
Fúj a szél, hull a dér
hull a fáról a levél.
Megy az ősz. Jön a tél.
Rövid nap, hosszú éj.

   Az idei nevelési év kezdetekor is izgatottan vártuk a gyermekeket. Minden intézményünkben nagyon szép létszámmal indultak az óvodai és mini bölcsődei csoportok. A két óvodai intézményünkbe 193, míg a bölcsibe 14 gyermek kezdte meg a 2022/23-as nevelési évet. A Mesevár óvodában 6, a Százszorszép óvodában 3 és a Mini Bölcsődében 2 csoport indult.
    Szeptember elsején átkísértük a leendő első osztályosokat az évnyitóra. A továbbiakban gazdag  és színes programokkal tettük szebbé az óvodai hétköznapokat.
    Több címmel is büszkélkedhetnek intézményeink: Örökös Boldog Óvoda, Kerekítő mintaóvoda és bölcsőde, a Mesevár óvoda elnyerte Madár barát óvoda címet is. 
    Immár hagyománnyá vált, hogy nagycsoportosaink fellépnek a városi idősek napján és köszöntik őket. Az idén sem történt ez másként, a Pillangó és Csőrike csoport műsorai gazdagították a rendezvényt októbe 4.-én.
    Október 5.-én tartottuk meg az Állatok világnapját. Az óvodai udvarokon élő madarakkal tartott bemutatót Imre István, a földesi madársuli alapítója.
    Projektzáró foglalkozásokon és tökfaragó nap keretén belül apukák és anyukák önfeledten tevékenykedhettek gyermekükkel.
Gyermekeink részt vettek uszodai oktatásban, angol szakkörön, gyermekjógán, táncszakkörön, játékos tornán és kézműves foglalkozásokon is.  Figyelembe vettük a pedagógiai programunkban megfogalmazott különleges bánásmódot igénylő gyermekekre vonatkozó alapelveket. Ezek a foglalkozások a szülői igények alapján kerültek megvalósításra.
   November 18-án délelőtt „Mézes napot” tartottunk intézményeinkben. Ezt a programot az országos Méhész Egyesület támogatta. Helyi méztermelők vették fel a kapcsolatot az óvodával: Herczeg László és Idó Gábor. Köszönjük munkájukat és a támogatást!
   Két év kihagyás után „Ősz záró” hagyományőrző programunkat is sikerült újra megtartani, mely november 18- án délután került megrendezésre. Felléptek a Süni, Csőrike, Micimackó, Nyuszi, Kisvakond és Pillangó csoportok. Vidám és színvonalas összeállításokat láthattunk a színpadon. Köszönjük Farkas Beáta igazgató asszony és a Művelődési Ház dolgozóinak támogató munkáját!
   További programjaink: a gyerekek,  szülők és az intézmények dolgozói közösen részt vesznek az első adventi gyertyagyújtáson. Közös énekléssel és versmondással teszik hangulatosabbá az adventi időszakot megnyitó eseményt.
    December elsején a Habakuk bábszínház hoz mesét ajándékba a két óvodába.
    December 6- án jön a Mikulás, a gyermekek legnagyobb örömére.
    Karácsony havának 14. napján lesz a karácsonyi ünnepség a művészetis diákok közreműködésével a Mesevár óvodában.
    A Mesevár óvodában Álom havának 15. napján a  Kisvakond csoport tagjai kívánnak műsorukkal békés ünnepeket a Petőfi- telepi Nyugdíjas egyesület tagjainak, egy kis vendéglátással egybekötve.
    Aranyvasárnap, december 18.-a délutánján a Kisvakond csoport nagycsoportosai fellépnek a városi karácsonyi műsoron.
Köszönjük a Pille Hungária Zrt. támogatását!

Köszönöm munkatársaim, SZK-tagok, miden szülő, munkánkat támogató és segítő intézmény dolgozóinak munkáját!
Óvodásaink, bölcsődéseink és intézményünk minden dolgozója nevében Áldott, Békés Ünnepeket kívánok!

               Döbrenteiné Szántó Katalin
               intézményvezető

„Szent ünnep van, gyújtsd a lángot, dúdolj boldog dallamot.
Kívánj szívből szép világot, kívánj békés holnapot!”
               (NOX)